Totalentreprenad

Trygghet till hundra procent

Att köpa nyckelfärdiga hus kan även ibland kallas att man köper totalentreprenad. Det innebär oftast att man betalar en summa till en huvudleverantör för en rad olika tjänster som tillsammans färdigställer ditt nybyggda hus så att det är inflyttningsklart. Ofta är det en firma som sköter totalentreprenaden, men firman kan i sin tur kan anlita diverse underleverantörer vid behov. Fördelen med total entreprenad är att du som kund endast behöver teckna ett avtal för att få det hus du drömmer om samt att du kan känna en trygghet i att det är en firma som har kontrollen över hela bygget och som sköter all kontakt med dig som kund.

vit villa

Ett avtal för hela huset

Med totalentreprenad kan du lätt få en bra överblick över hela arbetsprocessen och kan enkelt få svar på dina frågor genom att kontakta byggledaren. Med fler underleverantörer inblandade kan det ibland bli svårt att få kontroll över alla utgifter och eventuella förseningar i arbetet, och bästa sättet att undvika detta är att anlita en firma som tar hand om hela jobbet, inklusive kontakt med underleverantörer och övriga inblandade i bygget. Även tidningen villaägarna rekommenderar totalentreprenad för både stora och små arbete.

Total eller delad entreprenad - vad är skillnaden?

Ibland när man letar intresserat efter ett nytt hus eller tittar på olika lösningar för ett nybygge, dyker termen delad entreprenad upp. Detta innebär, i motsats till totalentreprenad, att firman som man beställer huset ifrån endast levererar materialet till det nya huset och lämnar det till dig som kund att anlita olika entreprenörer och hantverkare för att utföra nödvändig montering och installation. Delad entreprenad fungerar bäst i de fall då du tänkt göra mycket av arbetet själv. Att bygga hus är något som kan se enkelt ut när det görs i olika TV-program men tänk efter noga innan du ger dig in på ett sådant projekt ifall du inte har någon erfarenhet sedan innan. Det du bygger skall hålla länge!

 

Full kontroll över hela processen!